Aktuality zo života školy
Študijné odbory
Zamestnanci školy
Partnerské vzťahy
Videoklip o škole
Jazdecké preteky
• autoškola
• kvalifikačné kurzy a školenia
• ubytovacie služby
• pohostinská činnosť
• školské hospodárstvo
• voľný čas
• kultúrne a športové podujatia
- 2011 / 2012
Rekonštrukcia školy
Hodnotiace správy
awqe

qwe







December 2010

Stužková slávnosť 4. B triedy

.... sa uskutočnila dňa 4.12.2010 v reštaurácii Pizzeria v Kráľovskom Chlmci . Na slávnosť bola pozvaná aj bývalá triedna učiteľka Andrea Nováková, ktorá túto triedu viedla 3 roky. Slávnostný príhovor predniesol súčasný triedny učiteľ MVDr. Mikuláš Glovický, ku žiakom sa prihovorila aj bývalá triedna učiteľka Andrea Nováková. Po slávnostnom príhovore nasledovalo odovzdávanie zelených stužiek nádeje.



Színházi fellépés

A Pázmány Péter Alapítvány jóvoltából 2010. december 10-én az iskola dísztermében színházi előadásra került sor. Diákjaink a ...bő Magyarországon párja nem vóut . . . című előadást tekintheték meg az Árgyélus Színház jóvoltából. Az előadásban ötvöződöt a népdalénekes-mesemondó szerep. A mesék egyes elemeiből kirajzolódtak az évezredes magyar lelkiséget meghatározó irányvonalak és képet festetek a keresztény létformában máig életben maradó népi bölcsességről, a Parasztbibliából. . . Az előadás nagyon színvonalas volt, mindenkinek tetszett!



Burza informácií v Malom Horeši

Opäť prešiel rok a z minuloročných ôsmakov sa stali deviataci, ktorí stoja pred dilemou na ktorej strednej škole škole pokračovať v štúdiu. Nápomocnú ruku podali končiacim deviatakom zamestnanci z Úradu práce, rodiny a sociálnych vecí Kráľovský Chlmec, ktorí zorganizovali Burzu informácií v Kultúrnom dome Malý Horeš, kde sa prezentovali stredné odborné školy z Medzibodrožia a Použia. Naša škola sa predstavila výrobkami cukrárov, ktorí pripravili tortu, rôzne druhy zákuskov, perníky, ktoré si mohli naši „hostia“ zobrať so sebou. Čašníci pripravili slávnostnú tabuľu a ponúkali pripravené jedlá, ktoré veľmi chutili návštevníkom. Žiaľ, priestorovo neveľmi vyhovovala táto akcia, nakoľko na menšej rozlohe boli umiestnené stánky jednotlivých škôl. Navrhujeme organizátorom , aby v budúcnosti túto burzu premiestnili do iných priestorov.

INFORMÁCIÓ BÖRZE  KISGÉRESBEN

Ismét eltelt egy év. A  múlt évi nyolcadikosokból kilencedikesek lettek, akik ugyanolyan dilemma előtt állnak, mint a volt kilencedikesek, akik már középiskolákban tanulnak, melyik iskolában folytassuk tanulmányainkat. Segédkezet nyújtott a Királyhelmeci Munkaügyi Hivatal, amely egy információs börzét szervezett a Kisgéresi Kultúrházban, ahol a Bodrogköz és Ungvidék középiskolái vettek részt. Iskolánk cukrász termékekkel vett részt, úgy mint torta, különböző sütemények, mézes kalács, amelyet a vendégek elvihettek magukkal. A pincérek egy ünnepi terítéket készítettek és ínyenc falatokat kínáltak, amelyek nagyon ízlettek a látogatóknak. Sajnos, erre az akcióra nagyon kevés helyet biztosítottak, mivel egy kis területen sok stand volt felállítva. Javasoljuk a szervezőknek, hogy a közeljövőben a börzét  más helyre helyezzék át.



Výchovný koncert Ži a nechaj žiť

Žiaci našej školy si už obľúbili hudobno – motivačné predstavenia, ktoré sa uskutočnujú v rámci naplnenia čiastkových cieľov protidrogového programu školy. Koordinátorka prevencie drogových závislostí a sociálno patologických javov už roky úspešne spolupracuje s umeleckou agentúrou Letart production v Martine , ktorá každoročne ponúka zaujímavé výchovné koncerty .V decembri to bol koncert pod názvom Ži a nechaj žiť – o rasizme, šikanovaní a intolerancii. Melodická rocková hudba sa počas koncertu striedala s hovoreným slovom o rasovej diskriminácii a intolerancii,ktorá sa žiaľ stáva realitou aj našej spoločnosti.




Školské oslavy vianočných sviatkov

Je peknou tradíciou, že pred odchodom na vianočné prázdniny sa zamestnanci školy stretnú pri ozdobenom stromčeku a bohato prestretom stole, aby si vychutnali atmosféru blížiacich sa sviatkov. V programe, ktorý pripravili žiaci, zazneli známe vianočné koledy piesne , básne i vinšovačky . Členovia literárno – dramatického krúžku nám predviedli vianočnú scénku Tichá noc, svätá noc . 

Na spoločnom posedení sa k prítomným prihovoril riaditeľ školy Ing. Štefan Dubík, ktorý krátku bilanciu odchádzajúceho roka ukončil želaním prežiť sviatky v pokoji, zdraví a šťastí.

Vianočné menu – tradičná kapustnica , zemiakový šalát s vyprážanou rybou každému chutnali, a na stole nechýbali ani sladké medovníčky a cukrárenské kreácie , ktoré pripravili žiaci z učebného odboru cukrár pod odborným vedením majsterky Heleny Bajuszovej. 

Sviatky sa už skončili , čaká nás nový rok plný pracovných úloh a povinností . Dúfajme, že ho prežijeme v zdraví a že sa na spoločnom posedení o rok opäť všetci stretneme.



 

© Stredná odborná škola - Szakközépiskola Pribeník - Webdesign & Webdevelopment by Noreko Design