Aktuality zo života školy
Študijné odbory
Zamestnanci školy
Partnerské vzahy
Videoklip o škole
Jazdecké preteky
• autoškola
• kvalifikačné kurzy a školenia
• ubytovacie služby
• pohostinská činnos
• školské hospodárstvo
• vožný čas
• kultúrne a športové podujatia
- 2011 / 2012
Rekonštrukcia školy
Hodnotiace správy
awqe

qwe







September 2011

Slávnostné otvorenie školského roka 2011/2012

 

 

viac fotiek

Medzibodrožský kultúrny festival - vinobranecké oslavy v Krážovskom Chlmci

Na tohoročných oslavách ponúkali naši žiaci z učebného odboru kuchár chutné zemiakové placky. Žiaci z učebného odboru agropodnikanie   sa prezentovali   na výstave ovocia a zeleniny. Za pekné „kúsky“ zeleniny škola obdržala aj vecnú odmenu.

viac fotiek

Szakmai gyakorlaton Amerikában

Nagy volt az öröm, mikor megtudtuk, hogy iskolánk kiválasztott  diákjai  Amerikában tölthetnek  három hónapot  szakgyakorlaton.Az úticél Budapest volt, onnam  Newyorkba  repültünk.  Az út hamar eltelt , a repülőn lehetett  filmet nézni, zenét halgatni. Newyorkban már vártak a repülőtéren, ahol autóba szálltunk és New Jerseyin keresztül Pensylvániába  mentünk. Gyönyörű volt  táj,  mindenhol zöld, rendezett, tiszta  városokat  és falvakat láttunk . Egy magyar sportklub látott minket vendégül, ahol  szép kis othonos  szobát kaptunk, nagyon jól éreztük magunkat benne.  Számtalan barátság született, sok szép helyre elvittek bennünket. Jártunk Atlantik Cityben  a legnagyobb casinováros Las Vegas után. Megfürödhettünk az óceánban , voltunk New Yorkban,  ahol az egyik kedves barátunk   városnéző buszra  jegyet biztosított , így New York nagy részét  megláthattuk. Óriási élmény volt ez számunkra. Voltunk New Hope városában , ami arról híres ,  hogy G. Washington ott szervezte  a csapatát  1856 - ban , és a Deleware  folyón  felfegyverkezve megtámadta az angolokat  karácsony  második napján. Nagyon érdekes volt számunkra  Peddur Village , ahová Gábor úrral  jutottunk el.  Ez egy igazi kis meseváros, nagyon érdekes és különleges hely. A sportklubhoz tartozik  egy  úszómedence  és egy kisebb konyha, ahol besegítettünk főzni, sütni.  A sütemények nagyon ízlettek ,  sok elismerést  kaptunk. Nagyon hamar eltelt  a három hónap . Sok- sok élménnyel gazdagodva szeptember 19 – én indultunk haza  .Szép volt Amerikában, de újra itthon lenni,  az semmihez nem hasonlítható.

viac fotiek

Itt voltak a barátaink   

 Az Akadálymentes hidak   rendezvényen  régi kedves vendégek látogattak meg bennünket.
Testvériskolánk a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskola és Gimnázium  tanárai és diákjai  tették tiszteletüket  az ünnepségen.Öt pedagógus és öt tanuló
alkotta a küldöttséget. Vezetőjük Cserpák Ferencné  Mária  az iskola igazgatónője volt,aki a 
megnyitó után a nevelőtestület és a diákság  nevében  köszöntötte  a rendezvény valamennyi résztvevőjét.

A két iskola között húszéves  szakmai és baráti kapcsolat van.Sok mindenben azonosak a nézeteink, így az innovációt is mindkét intézményben  kulcsfontosságunak  tartják. Az európaiságban való gondolkodásnak szép példája az   Akadálymentes hidak rendezvény.Magyarországon is egyre nagyobb teret kap az emberi méltóság az esélyegynlőség.Az iskoláknak szerte a világon  építeni kell  szimbolikus értelemben  a mindenki számára átjárható hidakat.

Az üdvözlő köszöntő után  vendégeinket iskolánk  pedagógusai Szakács Ilona, BendzsuraAndrea , és Százvai  Katalin  vették  szárnyaik alá.Végig kalauzolták őket  a sátrak rengetegében . Mindenütt érdeklődve szemlélték az iskolák bemutatóját, apró szuveníreket gyüjtöttek. Elfáradva a szemlélődésben a  lelátó lócáin pihentek meg és innen nézték a műsort , melynek keretében felléptek  a debreceniek is színes , tetszetős műsorral.Ezalatt vendégeink sátrában, szebbnél szebb virágkompozíciókat koszorúkat készítettek az ügyeskezű  lányok szaktanáruk irányításával. Ezt követően  állófogadásra kapott a csoport meghívást,ahol sok-sok finomsággal  vendégelte meg  őket az iskola igazgatósága.

Miután felfrissültek kápolna nézőbe  ment a kis társaság. Godzák Lajos a templom gondnoka ismertette a kastély és a templom történetét. Kis előadása  mindenkit lekötott.

Ezután hazaindultak vendégeink. Jelenlétüknek valamennyien örültünk ,reméljük ők    is jól érezték magukat.

viac fotiek

 

© Stredná odborná škola - Szakközépiskola Pribeník - Webdesign & Webdevelopment by Noreko Design