Aktuality zo života školy
Študijné odbory
Zamestnanci školy
Partnerské vzťahy
Videoklip o škole
Jazdecké preteky
• autoškola
• kvalifikačné kurzy a školenia
• ubytovacie služby
• pohostinská činnosť
• školské hospodárstvo
• voľný čas
• kultúrne a športové podujatia
- 2011 / 2012
Rekonštrukcia školy
Hodnotiace správy
awqe

qwe







November 2011

Svätomartinský festival


Dňa 12. novembra 2011 sa žiaci našej školy za doprovodu majstrov odborného výcviku zúčastnili zaujímavého podujatia - Svätomartinského festivalu v obci Veľké Trakany. Festival ponúkal návštevníkom bohatý program - husacie hody, rodinné tvorivé dielne, jarmok a zábavné programy. Hlavným bodom programu však bola súťaž v príprave husacích hodov, do ktorej sa zapojili aj naši žiaci. Pod odborným dohľadom majstrov odborného výcviku Heleny Bajuszovej a Jána Tótha – Kozmu pripravili ozajstné husacie hody : 
Škvarkové husacie pagáčiky, plnené husacie stehná, pikantné husacie prsia, husacia huspenina s dulou, plnené husacie krky, husacia paštéta s pečenou zeleninou, husacia polievka s mušličkami. Na prílohu pripravili žiaci červenú kapustu s cviklou a varené zemiaky.
Prípravu jedál sledovala prísna porota pod vedením profesionálneho majstra – kuchára Benke László z Maďarskej republiky , ktorého dobre poznáme z televíznej obrazovky z gastronomických programov. Každý s napätím očakával výsledok súťaže, ale o tom, že práve menu našej školy bude na súťaži triumfovať sa nám ani nesnívalo. Hlavnú cenu za husacie hody „ al´a Majláth “ si žiaci prevzali z rúk predsedu poroty pána Benke László, ktorý pri odovzdávaní ceny ocenil prezentované menu a šikovnosť našich žiakov a majstrov . 
Z pekného úspechu sa všetci veľmi tešíme a hlavným aktérom – žiakom a majstrom odborného výcviku ďakujeme za príkladnú reprezentáciu našej školy. 
Lao

viac fotiek

 

 

© Stredná odborná škola - Szakközépiskola Pribeník - Webdesign & Webdevelopment by Noreko Design