Aktuality zo života školy
Študijné odbory
Zamestnanci školy
Partnerské vzťahy
Videoklip o škole
Jazdecké preteky
• autoškola
• kvalifikačné kurzy a školenia
• ubytovacie služby
• pohostinská činnosť
• školské hospodárstvo
• voľný čas
• kultúrne a športové podujatia
- 2011 / 2012
Rekonštrukcia školy
Hodnotiace správy
awqe

qwe







Marec 2012

Módszertani nap


A szakgyakorlat részlegén március 6-án ismét módszertani napot tartottunk, melyet a Tóth-Kozma János mester tartott a II.D osztályos pincérekkel. Az előadás témája az ételek flanbírozása vendég előtt volt. Az előadás bemutatás részletes, szakmailag színvonalas volt.
A mester a diadktikai eszközök maximális kihasználásával még színesebbé,érthetőbbé tette az előadást. A palacsinta és sült banán flanbírozását a tanulók ugyesen elsajátították. Reméljuk, hogy az itt elsajátítottakat iskolánkból kikerülve, vendéglőkben, különféle rendezvényeken tudják majd hasznosítani a tanulók.Metódikai napot szakmailag színvonalasnak és felkészültnek értékelhetjük.



Szakmai ügyességi verseny


A szakgyakorlat részlegén március 15-én szakmai ügyességi versenyt tartottunk az I.C osztályos pékekkel, a Királyhelmeci Czókoly pékségben.A versenyt Gulyás mester irányította. A verseny témája: Az általános sütemények kézi formálása volt.
A tanulók nagy lelkesedéssel vettek részt a versenyben, ahol bebizonyíthatták rátermetségüket, kézügyességüket és szakmai tudásukat.
A verseny győztese Dancs Erik a második Kállai János a harmadik pedig Balog Attila lett. A verseny lelkes küzdelemről tett tanúbizonságot.


Obchodovanie s ľuďmi – novodobý fenomén

Žiaci končiacich ročníkov sa dńa 29.marca 2012 zúčastnili besedy na tému : Obchodovanie s ľuďmi. Tematiku žiakom odprezentoval JUDr. Štefan Jakabovič, riaditeľ Informačného centra na boj proti obchodovaniu s ľuďmi a prevenciu kriminality Košice.
Žiakom vysvetlil , že obchodovanie s ľuďmi predstavuje závažný fenomén, ktorý zasahuje krajiny po celom svete nevynímajúc ani našu republiku. Ľudia sú vystavovaní neľudským podmienkam zaobchádzania, sú predávaní a kupovaní ako tovar, nútení k prostitúcii, zotročovaní v práci a podrobení rôznym formám vykorisťovania.
V krátkom filme, v ktorom zazneli otrasné výpovede obetí obchodovania s ľuďmi, si žiaci mohli pozrieť, aké nástrahy číhajú hlavne na mladých a neskúsených ľudí .Problematika žiakov zaujala, veď s podobnými negatívnymi javmi sa v živote môžu stretnúť aj oni, ak po skončení štúdia opustia brány školy a rozpŕchnu sa po celom svete . Po živej diskusii nasledovala prehliadka výstavy plagátov v priestoroch historickej sály našej školy, na ktorej boli vystavené úspešné práce žiakov stredných škôl úžitkového výtvarníctva, ktoré sa zapojili do komunikačnej kampane Ministerstva vnútra SR Viete, čo robí teraz vaše dieťa? Na škodu veci nebude ani to, že žiaci budú vedieť telefónne číslo Národnej linky pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi - 0800 800 818, na ktoré sa môžu bezplatne obrátiť v prípade núdze.
Dúfame, že touto informačnou kampaňou žiaci získali dostatok potrebných informácií, že v živote budú obozretní a opatrní, a budú sa správať zodpovedne. Myslíme si, že podobné aktivity majú svoju opodstatnenosť vo výchovnom procese a preto sa chceme aj touto cestou poďakovať JUDr. Štefanovi Jakabovičovi , že zavítal aj do našej školy.
Mgr.Lattová Angela


 

© Stredná odborná škola - Szakközépiskola Pribeník - Webdesign & Webdevelopment by Noreko Design