Aktuality zo života školy
Študijné odbory
Zamestnanci školy
Partnerské vzahy
Videoklip o škole
Jazdecké preteky
• autoškola
• kvalifikačné kurzy a školenia
• ubytovacie služby
• pohostinská činnos
• školské hospodárstvo
• vožný čas
• kultúrne a športové podujatia
- 2011 / 2012
Rekonštrukcia školy
Hodnotiace správy
awqe

qwe







December 2011

Szalagavató 2011

Amikor az ősz vége lassan télbe fordul, a végzős, középiskolás diákok hazánkban nagy eseményre készülnek, ez nem más, mint a szalagavató. Mivel megint eltelt egy év, elérkezett a végzősök számára a várva várt nap, 2011. december 9.-én 19.00 órai kezdettel, a szalagavató ünnepe. E jeles nap alkalmából csinosan, elegánsan jelentek meg a végzős osztály tanulói A királykelmeci Borostyán étteremben. A szalagavatói vacsora a IV. B osztályfőnökének /Andrea Bendžurová/ és mesterének /Ing. Vojtech Illés/ beszédeivel indult, majd sor került a szalagok feltűzésére. 
A szalagfeltűzés egy nagyon szép hagyomány, mely hosszú múltra tekint vissza. Ez a ceremónia is Selmecbányáról / Banská Štiavnica/ származik, mint megannyi diákélettel kapcsolatos szokás. Ott még Valétálásnak nevezték. A diákok tanulmányuk utolsó félévén váltak jogosulttá, hogy viseljék a szalagot. Ugyanúgy, mint mostanában, ők is egy ünnepség keretei közt kapták meg a szalagokat. A rendezvény menete se különbözik olyan mértékben. Napjaink szalagavatója nagymértékben hasonlít a régi idők Valétatűzésére.
Ha bár az agrárvállalkozók 2011-es évfolyamának szalagavatója nem volt mondható hagyományosnak, hiszen a nagy ceremónia helyett inkább a meghitt, családiasabb vacsorát választották. A szalagtűzés szintén fontos része volt az estének, amely után a végzősök már megnyugodva láthattak neki ízletes vacsorájuknak, aminek nagy sikere volt. A szalagfeltűzés mellett az eset következő fontos eleme a torta felvágása volt, melyet az osztályfőnök végzett a diákok segítségével. Az est kellemes hangulatban zajlott tovább mindenki megelégedésével.

viac fotiek

Študijný odbor Kynológia


Spoločná požovačka na bažantiu zver 2.12.2011 Rozhanovce

viac fotiek

Výchovný koncert


Dňa 8.decembra 2011 sa žiaci našej školy zúčastnili hudobno – motivačného koncertu, ktorý sa niesol pod názvom Hudba, na ktorú sa nezabúda. Hudobno – zábavný program odprezentovala rocková skupina Clakson z umeleckej agentúry Valentína Čekovského , ktorá navštívila našu školu prvýkrát. V programe odzneli najpočúvanejšie hity posledných 20 rokov- skladby od rockových skupín Elán, Olympic, Queen, ale aj rockové evergreeny od Petra Nagya, či švédskej skupiny Abba. Hudba sa striedala s hovoreným slovom , žiaci riešili hudobné hádanky a za správne odpovede dostali Disko keksy. V krátkych rozhovoroch sa nahlas uvažovalo o takých témach : ako sa dá čeli šikanovaniu, čo urobia cigarety , alkohol či drogy s organizmom mladého človeka, kedy sa prejaví závislos na počítačoch ,videohrách, internete či mobilných telefónoch.  Koncert sa niesol v príjemnej atmosfére, nálada postupne gradovala a poslednú pesničku od skupiny Elán – Láska moja , už spievala takmer celá sála. Žiaci aj učitelia odchádzali z koncertu v dobrej nálade . Dúfame , že sa s touto skvelou hudobnou formáciou , ktorá nás dokázala vzdeláva aj pobavi, ešte stretneme na pôde našej školy .

viac fotiek

Správna vožba POVOLANIA – príležitos k úspechu

Košický samosprávny kraj v spolupráci s Mestom Košice organizoval podujatie „Správna vožba POVOLANIA – príležitos k úspechu“. Podujatie sa uskutočnilo v dňoch 18. – 20. decembra 2011 v priestoroch strednej priemyselnej školy dopravnej v Košiciach. 
Na podujatí sa zúčastnilo až 40 stredných škôl, ktoré prezentovali svoje odbory a ponúkali možnosti ďalšieho štúdia pre žiakov základných škôl, resp. ďalším záujemcom o štúdium.
Naša škola sa prezentovala svojimi cukrárskymi a kuchárskymi výrobkami. Esteticky a vkusne pripravené stoly a výrobky prilákali mnohých návštevníkov. Vežký záujem prejavili hostia podujatia o študijný odbor kynológia, žiaci svojimi ukážkami prilákali záujemcov k nášmu stánku, kde si mohli pozrie aj videozáznam o možnostiach uplatnenia sa po vyštudovaní daného odboru. 
Dúfame, že návštevníci podujatia si odniesli zážitky, ktoré na nich zapôsobili tak, že prejavia záujem o štúdium na našej škole na niektorých z ponúkaných odborov. Podobné podujatie by sa zišlo aj v našej blízkosti, nakožko žiaci z nášho regiónu nemali možnos zúčastni sa tohto podujatia. 

viac fotiek

Ünnepeltünk


Régi szép hagyományt követ iskolánk minden éven a karácsonyi szünidő elótti utolsó napon.Meghitt bennsőséges ünnepségen jött össze az iskola minden alkalmazottja karácsonyi előzetesére.A szépen feldíszített díszteremben tanulóink Varkonda Alica tanárnő irányításával kedves kis karácsonyi műsort mutattak be ,ahol rejtett tehettségeket is láthattunk,halhattunk,gyönyörködhettünk a Bort fivérek zenéjében és énekében.A betlehemi jelenet, a csendes éj dallama megidézte mindannyiunk lelkében a karácsonyt.A pohárköszöntő előtt iskolánk igazgatója Dubík István mérnök mondott ünnepi beszédet.A szakszervezet finom ebéddel vendégelte meg az alkalmazottakat,fácánleves és rántott hal volt a menü.Ebéd közben régi, kedves karácsonyi ünnepségek és az Akadálymentes hidak idei felvételeiben gyönyörködhettünk.Közben beszélgetett,nevetgélt a társaság a korán érkező estéig, amikor is a háziasszonyok-akiket várt a karácsonyi előkészület- megbontották az ünnepséget és lassan szétszéledt az ünneplő társaság.

viac fotiek

 

 

 

 

© Stredná odborná škola - Szakközépiskola Pribeník - Webdesign & Webdevelopment by Noreko Design