Aktuality zo života školy
Študijné odbory
Zamestnanci školy
Partnerské vzťahy
Videoklip o škole
Jazdecké preteky
• autoškola
• kvalifikačné kurzy a školenia
• ubytovacie služby
• pohostinská činnosť
• školské hospodárstvo
• voľný čas
• kultúrne a športové podujatia
- 2011 / 2012
Rekonštrukcia školy
Hodnotiace správy
awqe

qwe







April 2012

Súťaž odborných zručnosti žiakov


Školské kolo súťaže odborných zručností sa konalo dňa 4.4.2012 v priestoroch SOŠ - Pribeník so žiakmi 1.D triedy, učebného odboru „Agromechanizátor - opravár“ pod vedením majstra Sakáča. Témou súťažnej úlohy bola Technická údržba kolesového traktora prvého stupňa.
Pri tejto súťažnej úlohe ide o presný sled technickej údržby kolesového traktora prvého stupňa. U súťažiaceho sa hodnotí práca, čas aj správnosť technickej údržby kolesového traktora. Súťaže sa zúčastnilo 6 žiakov z celkového počtu 15. Súťaž bola zabezpečená podľa pokynov ku žiackym súťažiam. Podľa dosiahnutých výsledkoch žiaci získali nasledovné umiestnenie : 1. miesto - Neckár Ladislav, 2. miesto- Várady Štefan , 3. miesto - Gergely Juraj. Úspešným žiakom, ktorým boli odovzdané vecné ceny sme zablahoželali a zatlieskali.


Vzdelávanie- stabilný pilier vedomostnej spoločnosti


Dňa 25. apríla 2012 sa konala medzinárodná konferencia o vzdelávaní na stredných školách pod názvom Vzdelávanie – stabilný pilier vedomostnej spoločnosti, organizátorom ktorej bol Košický samosprávny kraj.
Sprievodnými podujatiami konferencie bola prezentácia gurmánskych špecialít stredných škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK. Naši žiaci z učebného odboru kuchár sa na túto udalosť poctivo a dôkladne pripravili a odprezentovali zabíjačkové špeciality Medzibodrožského regiónu. Špeciálne menu tvorili : jaternice, klobásy, tlačenka, huspenina, zakáľačková kapusta. Návštevníkom samozrejme neuniklo pečené prasiatko a ježko, dekorovaný chutnými bravčovými karbonátkami.
Zabíjačkové špeciality prilákali k nášmu stánku veľa hostí a účastníkov konferencie a tak veľké poďakovanie patrí hlavne tým, ktorí sa o túto príkladnú reprezentáciu školy vzorne postarali: žiakom učebného odboru kuchár a šikovným majstrom odborného výcviku Helene Bajuszovej a Jánovi Tóthovi – Kozmovi.
Lao



 

© Stredná odborná škola - Szakközépiskola Pribeník - Webdesign & Webdevelopment by Noreko Design