Aktuality zo života školy
Študijné odbory
Zamestnanci školy
Partnerské vzťahy
Videoklip o škole
Jazdecké preteky
• autoškola
• kvalifikačné kurzy a školenia
• ubytovacie služby
• pohostinská činnosť
• školské hospodárstvo
• voľný čas
• kultúrne a športové podujatia
- 2011 / 2012
Rekonštrukcia školy
Hodnotiace správy
awqe

qwe







 
 Študijný odbor 6445 2 KUCHÁR
   
 Dĺžka vzdelávania a prípravy 3 roky

 Študijný odbor určený pre chlapcov a dievčatá

 Základné podmienky pre prijatie úspešné ukončenie 9. ročníka základnej školy
zdravotná spôsobilosť uchádzača

 Spôsob ukončenia prípravy záverečná skúška

 Vyučovací jazyk slovenský, maďarský

 Poskytnuté vzdelanie úplné stredné odborné vzdelanie ISCED 3A
   
 Pracovné uplatnenie absolventa

učebný odbor pripravuje absolventov na výkon povolania kuchár, ktorí sa uplatnia v službách ako zamestnanci reštaurácií, hotelov a ostatných zariadení spoločného stravovania

 Nadväzná odborná príprava

po úspešnom vykonaní záverečnej skúšky sa absolvent mőže uchádzať o štúdium v nadstavbovom študijnom odbore pre absolventov 3-ročných učebných odborov nadväzujúcich na predchádzajúcu prípravu a získať úplné stredné odbomé vzdelanie

 Charakteristika obsahu vzdelávania a prlpravy

Učebný odbor kuchár pripravuje absolventov so všeobecno-vzdelávacím základom, s odbornými teoretickými vedomosťami a praktickými zručnoťtami tak, že je schopný vykonávať kvalifikovanú činnosť pri príprave jedál v reštauráciách, hoteloch a ďalších zariadeniach spoločného stravovania. Všeobecná zložka vzdelávania v odbore vychádza zo skladby všeobecno-vzdelávacích predmetov učebného plánu. V jazykovej časti vzdelávania je príprava zameraná na slovnú a písomnú komunikáciu na ovládanie oznamovacieho odbomého prejavu v slovenskom jazyku, na vyjadrovanie v bežných situáciách spoločenského alebo pracovného styku v cudzom jazyku. V spoločenskovednej časti je vzdelávanie a príprava zameraná na vedomosti o vývoji ľudskej spoločnosti, na základné princípy etickej a nábo ženskej výchovy, dodržiavanie zásad spoločenského správania a spoločenského protokolu. V prírodovednej časti je vzdelávanie zamerané na ovládanie základného učiva prírodovedných predmetov: matematiky, chémie, informatiky. Uvedený učebný odbor vychádza zo skladby odborných povinných a volitefných predmetov učebného plánu. V časti odborných predmetov je vzdelávanie a príprava zameraná na oblasť ekonomiky, spoločenskej komunikácie, potravín a výživy, technológie prípravy pokrmov, stolovania a hospodárske výpočty. Pripravuje absolventa na prácu v malokapacitných a vel'kokapacitných stravovacích zariadeniach, kde prevláda strojová výroba so zavedenou mechanizáciou za použitia výpočtovej techniky. Praktická zložka prípravy sa uskutočňuje výučbou odborného predmetu odbomý výcvik. Dôraz sa kladie na získané vedomosti, zručnosti a návyky v príprave jedál, stolovaní, dodržiavaní hygienických zásad a predpisov.
 
 

© Stredná odborná škola - Szakközépiskola Pribeník - Webdesign & Webdevelopment by Noreko Design